Teamleden

Directeur: Joke van Sliedregt

Hoi! Mijn naam is Joke van Sliedregt en ik woon samen met mijn man Patrick en onze twee kinderen Jur en Eli in Zevenbergen. Ik heb jarenlang in het Rotterdamse onderwijs gewerkt. Ik heb vele jaren voor de klas gestaan als leerkracht, mijn expertise mogen inzetten als intern begeleider en beleidsmedewerker onderwijs en kwaliteit. Ik ben een onderwijsmens in hart en nieren! Vanaf juni 2019 mag ik vier dagen als directeur op De Toren werken. Samen met het team, de leerlingen, ouders en andere partners uit de omgeving van de school zal ik als directeur een bijdrage leveren aan goed onderwijs voor alle kinderen.  Graag tot ziens!

IB-er: Marie-Louise Cavelaars

Mijn naam is Marie-Louise Cavelaars, ik woon met mijn man en twee kinderen Rozemijn en Florens in Zevenbergschen Hoek. In mijn vrije tijd houd ik van lezen, koken en gezellige dingen ondernemen met familie en vrienden. Na mijn opleiding heb ik een aantal jaren in Lage Zwaluwe gewerkt. Daarna heb ik de overstap naar een basisschool in het centrum van Rotterdam gemaakt. Daar heb ik 14 jaar met veel plezier gewerkt. Sinds 2000 werk ik op het Palet in Klundert, een school voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Op het Palet werk ik als groepsleerkracht en als gedragsspecialist. Ik ga drie dagen werken als IB-er op de Arenberg en op de Toren. In mijn werk vind ik het erg belangrijk om kinderen de juiste begeleiding te bieden en ervoor te zorgen dat het welbevinden van kinderen op school goed is. Dit zal een belangrijk onderdeel zijn van mijn taak als IB-er.

Groep 1-2

Diana de Haay – Schalk (ma-di-wo)

Ik ben juf Diana en ik werk samen met juf Maaike, op maandag, dinsdag en af en toe op woensdag, in groep 1-2. Het is geweldig om aan kleuters les te mogen geven, omdat ze alles met zo’n open blik en met zoveel intensiteit en plezier beleven. In ongeveer twee jaar tijd zie je ze bloeien en groeien en daar mogen wij deel van zijn. Kleuters zien de wereld als een grote speeltuin, waarin je mag vallen en opstaan om het weer opnieuw te gaan proberen. Omdat geen dag hetzelfde is, geniet ik elke dag weer van die mooie momentjes. Als ik niet op De Toren werkzaam ben, ben ik moeder van 4 schatten van kinderen. Ik heb daar mijn handen vol aan, maar ze zijn mijn lust en mijn leven. Ik ben graag met ze in de weer, samen naar het bos, het zwembad, de kinderboerderij, spelletjes spelen binnen of buitenspelen in de tuin. Verder vind ik het heerlijk om te lezen, wandel ik graag of kijk ik lekker samen met mijn man een film of serie.

Maaike Klep- van Bueren (wo-do-vr)

Ik ben Maaike van Bueren en leerkracht op De Toren in Zevenbergen. Ik werk met veel plezier in de kleutergroep. Ik woon in Prinsenbeek, ben getrouwd en moeder van 2 dochters. Ik vind het leuk om te sporten; hockey en hardlopen hebben mijn voorkeur. Daarnaast vind ik het leuk om te lezen en lekker te eten.

Groep 3

Diny Bossers (ma t/m vr)

Mijn onderwijscarrière is begonnen op De Toren. Daarna was ik heel lang juf op De Arenberg. Nu ben ik weer op De Toren. Dit schooljaar werk ik, evenals vorig jaar, met de kinderen van groep 3. De jaren daarvoor heb ik gewerkt met de groepen 1/2 t/m groep 6 in enkele en in gecombineerde vorm.

Groep 4

Jolanda Rijsdijk-Oppeneer (ma-di-wo)

Hallo, ik ben Jolanda en ik sta dit jaar in groep 4. In 2002 ben ik afgestudeerd, en ik mocht meteen op De Toren blijven werken. De Toren is een school die in al die jaren al veel is veranderd, in positieve zin. Ik heb verschillende groepen gedaan, van groep 3 t/m 6, waaronder ook combinatiegroepen. Ik heb gekozen voor het onderwijs omdat ik een grote liefde voor kinderen heb, hun ontwikkeling heel interessant vind, maar ook vind ik het leuk om zoveel verschillende vakken te mogen geven. Ik ben getrouwd met Njordy en we hebben een zoon, Bas, die nu 14 jaar is en net op het voortgezet onderwijs zit. We wonen in Roosendaal. In mijn vrije tijd bezoek ik vaak festivals en vind ik het leuk om gezellige avonden af te spreken met vrienden. Verder doen we natuurlijk met het gezin ook regelmatig leuke dingen

Jennyfer Heijden (do-vr)

Ik ben Jennyfer Heijden, ik ben 35 jaar. Van woensdag tot vrijdag kun je mij op school vinden. Ik ben na de lerarenopleiding begonnen met werken op De Toren, waar ik het heel erg naar mijn zin heb. Gestart als groepsleerkracht in groep 3 en daarna heb ik een aantal jaar bij de kleuters gewerkt. In deze jaren heb ik diverse cursussen en trainingen gevolgd mbt het jonge kind en mocht ik als intern begeleider voor groep 1 t/m 4 en als onderbouw coördinator aan de slag. Dit doe ik 2 dagen en op vrijdag sta ik voor de klas in groep 4. En daarnaast ben ik ook nog werkzaam als VVE coördinator voor de gemeente Moerdijk.

Groep 5

Marieke Hopmans (ma-vr)

Hallo, Ik ben Marieke Hopmans. Ik ben 26 jaar en woon in Breda. In mijn vrije tijd houd ik van gezelligheid met vrienden of familie. Gezellig winkelen, kletsen, uit eten of uitgaan. Ik bak en kook graag, en vind het heerlijk om te sporten. Op dit moment werk ik 5 dagen op de Toren in groep 5.

Groep 6-7

Claire Smits (werkzaam ma-di-wo)

Ik ben Claire Smits en ik geef op dit moment les aan groep 6-7. Dit doe ik op maandag, dinsdag en woensdag.
​Ik woon in Klundert samen met Arjan en onze 2 jongens Sepp (5) en Sten (3). Ik heb al op verschillende scholen binnen Stichting de Waarden gewerkt, maar sinds 8 jaar ben ik werkzaam op De Toren.
​Als ik niet op De Toren ben, vind ik het gezellig om wat te ondernemen met onze jongens. Ook volleybal ik al 20 jaar, wat ik nog steeds ontzettend leuk vind om te doen. Daarnaast houd ik van een lekker hapje eten met familie of vrienden.

Lais Plantinga (wo-do-vr)

Even voorstellen….
Mijn naam is Lais Plantinga -Grift. Ik ben 47 jaar oud, geboren in Rotterdam en heb inmiddels vele jaren doorgebracht in Zevenbergen. Hier woon ik nu ook, samen met mijn man Arjan, dochter Hannah en konijn Floor ( Koos). Als kind zat ik op de Torenveld, nu de Toren. Na de Catharina MAVO, ben ik verhuisd naar Rotterdam. Daar heb ik onder andere de PABO gedaan. Inmiddels werk ik alweer 20 jaar in het onderwijs, veelal in de boven- en middenbouw. Ik heb in Rotterdam gewerkt en in Waddinxveen. Daarna heb ik ongeveer 10 jaar op de Arenberg in Zevenbergen gewerkt. Mijn werkdagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag. Op de overige dagen fiets, winkel, lees, luister naar muziek, zwem, eet en klets ik graag. Het liefst ben ik in de buitenlucht maar wel graag in het zonnetje. Maar mijn allergrootste hobby is wel reizen. Nieuwe plekken ontdekken, nieuwe gerechten proeven en nieuwe mensen zien. Ik hou van alle plekken waar de gezelligheid heerst!

De deur staat altijd open! Tot ziens!

Groep 8

Victorine van Bijsteren – Teulings (ma-di-wo)

Hoi, mijn naam is Victorine en ik ben leerkracht van groep 8. Ik werk al weer heel wat jaren in het onderwijs.
Op De Toren heb ik diverse groepen gehad. Van groep 4 t/m groep 8 en ook een aantal jaar combinatiegroepen.
Ik vind het werken in het onderwijs erg leuk, omdat ik iedere dag de kans krijg om ervoor te zorgen dat leerlingen iets nieuws leren en ergens beter in worden. Ook vind ik het prachtig om leerlingen zelf na te laten denken over waar ze beter in willen worden en dan te zien hoe ze dat omzetten in hun handelen.
Ik heb ook een leven buiten de school en dat speelt zich vooral af in en rondom Breda. Daar woon ik met mijn man (Eelco) en mijn dochters (Raisa en Faimy). Naast dat ik al jaren juf ben, ben ik actief lid van de Reddingsbrigade Breda. Ik ben daar zwemdocent van de hogere diploma’s. Hierin leren de kandidaten leiding te geven aan ongevallen en gaan ze de diepte in in wat ze de jaren ervoor hebben geleerd.

 Steffie Smit (wo-do-vr)

Hoi, ik ben Steffie Smit. Ik ben juffrouw in groep 8 en kom uit Zevenbergen. Ik werk sinds 2 jaar op De Toren en ik vind het hier ontzettend leuk! In mijn vrije tijd speel ik graag met mijn dochter Ize of ga ik lekker uit eten met mijn vriend of vriendinnen. Daarnaast sport ik fanatiek en lees ik graag spannende boeken. Op school vind ik het leuk om de kinderen op zoveel verschillende manieren te laten leren, want alleen maar uit een boek werken is toch maar een beetje saai.

Remedial teaching
Elke Crezée – Depauw (ma-mi en di-o)

Hallo,
Ik ben Elke Crezée. Ik woon in Lage Zwaluwe samen met mijn man en twee dochters. Mijn hobby’s zijn watersport, wandelen, lezen en mooie leuke dingen doen met mijn gezin en vriendinnen.
Ik werk al bijna 16 jaar voor Stichting De Waarden waarvan 15 jaar op De Toren.
Binnen de stichting heb ik verschillende werkzaamheden. Op De Toren werk ik als remedial teacher. Ook ben ik leerkracht van de Taalklas waar ik samen met mijn collega aan anderstalige nieuwkomers Nederlandse les geef. Daarnaast werk ik af en toe voor het expertisecentrum. Kinderen hulp bieden die net wat meer aandacht nodig hebben is mijn passie.

cultuur-coördinator

Angelique Kortsmit – Hop

Ik ben Angelique Kortsmit en cultuur coördinator op de Toren. Ik zorg sinds dit schooljaar ervoor dat er diverse culturele activiteiten komen voor de kinderen. Het kan zijn dat je me ook wel eens in de klas ziet. Soms val ik ook wel eens in bij ziekte van een leerkracht bijvoorbeeld. Een culturele groet.

ICT-coördinator

 Angela van den Broek

Ik ben Angela van den Broek. Een aantal jaren geleden heb ik op De Toren gewerkt als groepsleerkracht in de bovenbouw. Dit schooljaar ben ik op wisselende dagen op De Toren te vinden voor mijn taak als ICT-coördinator. Daarnaast geef ik twee dagen per week les op een andere basisschool en ondersteun ik de scholen van Stichting De Waarden op het gebied van ICT. Samen met Claire probeer ik allerlei problemen aan te pakken en de leerkrachten te ondersteunen op ICT-gebied. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden, lees ik graag een goed boek, ga ik iedere week hardlopen en speel ik trompet.

staking op 15 maart

Via de mail zijn de ouders van onze leerlingen op de hoogte gebracht van de staking op vrijdag 15 maart. De verzonden brief kunt u hier lezen. ...
[lees verder]

Continurooster

Vanaf schooljaar 2018-2019 werkt basisschool De Toren volgens het continurooster. Meer informatie vindt u hier. ...
[lees verder]