Teamleden

 waarnemend directeur: Maas van Beek

Mijn naam is Maas van Beek. In 1957 ben ik in het Gelderse Ede geboren. In 1978 ben ik in Zevenbergen komen werken, op de toenmalige lagere school De Wegwijzer (de voorloper van De Regenboog). Mijn droom ging toen in vervulling, ik was: onderwijzer. Na in verschillende groepen gewerkt te hebben en veel verschillende taken te hebben gedaan (coördinator leerlingenzorg, coördinator ICT, remedial teacher) ben ik in 2000 directeur geworden van De Regenboog. Na de Regenboog ben ik directeur geweest in Hooge Zwaluwe; van de Frederik Hendrikschool en de St. Jan. Daar heb ik met veel plezier het fusieproces tussen deze twee scholen (zijn samen De Schittering geworden) en de nieuwbouw begeleid. Nadat dit afgerond was, heb ik het directeurschap van De Schittering gecombineerd met het onderwijsadviseurschap bij RPCZ/Bazalt in Vlissingen. Sinds 1 augustus 2012 ben ik directeur op De Arenberg. Een school waar ik mij als een vis in het water voel. Fijne collega’s en ouders en allemaal hele toffe kinderen.  Sinds 1 augustus 2015 mag ik ook waarnemend directeur zijn op  basisschool De Toren. Een leuke en uitdagende combinatie. Gelukkig ben ik niet altijd aan het werk. Ik ben getrouwd met Cobi en samen hebben we 5 kinderen en 5 kleinkinderen. Ik lees graag, doe aan spinnen en ben regelmatig in de fitnesszaal te vinden. Op zaterdag ben ik begeleider van, na Feyenoord 1, het beste, en in ieder geval het gezelligste, seniorenvoetbalteam van Nederland.

 intern begeleider: Wilma Sweere

Hallo, ik ben Wilma Sweere-Vermeulen. Geboren op 25 juni 1967 in Klundert. Sinds 2006 woon ik met mijn man Ad in Zevenbergen. Mijn hobby’s zijn: fietsen, wandelen, theater bezoeken, gezellig met vrienden samen zijn, onze hond Pip en koken. Ik werk 4 dagen in de week als intern begeleider voor de groepen 5 t/m 8 op basisschool De Arenberg en basisschool De Toren.. Als ib-er houd ik me bezig met de zorg rondom leerlingen in samenspraak met leerkrachten en ouders. Leerlingenzorg heeft altijd mijn interesse gehad. Naast werken binnen het reguliere onderwijs, heb ik ervaring opgedaan in het speciaal basisonderwijs als ib-er en groepsleerkracht.  Als ambulant begeleider  heb ik gewerkt met  kinderen met gedragsproblemen. Ik heb de RT/IB opleiding (Master SEN) gevolgd . Ik ben Rots en Water trainer (weerbaarheid training voor kinderen), Kindercoach en KIES coach. Ik vind het heerlijk om oplossingsgericht met kinderen bezig te zijn en dus niet te denken in problemen, maar in oplossingen. Kinderen weten vaak zelf de oplossing wel, maar hebben iemand nodig die hen daar op wijst.

Groep 1-2

Diana de Haay – Schalk (ma-di-wo)

Ik ben juf Diana en ik werk samen met juf Maaike, op maandag, dinsdag en af en toe op woensdag, in groep 1-2. Het is geweldig om aan kleuters les te mogen geven, omdat ze alles met zo’n open blik en met zoveel intensiteit en plezier beleven. In ongeveer twee jaar tijd zie je ze bloeien en groeien en daar mogen wij deel van zijn. Kleuters zien de wereld als een grote speeltuin, waarin je mag vallen en opstaan om het weer opnieuw te gaan proberen. Omdat geen dag hetzelfde is, geniet ik elke dag weer van die mooie momentjes. Als ik niet op De Toren werkzaam ben, ben ik moeder van 4 schatten van kinderen. Ik heb daar mijn handen vol aan, maar ze zijn mijn lust en mijn leven. Ik ben graag met ze in de weer, samen naar het bos, het zwembad, de kinderboerderij, spelletjes spelen binnen of buitenspelen in de tuin. Verder vind ik het heerlijk om te lezen, wandel ik graag of kijk ik lekker samen met mijn man een film of serie.

Maaike Klep- van Bueren (wo-do-vr)

Ik ben Maaike van Bueren en leerkracht op De Toren in Zevenbergen. Ik werk met veel plezier in de kleutergroep. Ik woon in Prinsenbeek, ben getrouwd en moeder van 2 dochters. Ik vind het leuk om te sporten; hockey en hardlopen hebben mijn voorkeur. Daarnaast vind ik het leuk om te lezen en lekker te eten.

Groep 3

Diny Bossers (ma t/m vr)

Mijn onderwijscarrière is begonnen op De Toren. Daarna was ik heel lang juf op De Arenberg. Nu ben ik weer op De Toren. Dit schooljaar werk ik, evenals vorig jaar, met de kinderen van groep 3. De jaren daarvoor heb ik gewerkt met de groepen 1/2 t/m groep 6 in enkele en in gecombineerde vorm.

Groep 4

Jolanda Rijsdijk-Oppeneer (ma-di-wo)

Hallo, ik ben Jolanda en ik sta dit jaar in groep 4. In 2002 ben ik afgestudeerd, en ik mocht meteen op De Toren blijven werken. De Toren is een school die in al die jaren al veel is veranderd, in positieve zin. Ik heb verschillende groepen gedaan, van groep 3 t/m 6, waaronder ook combinatiegroepen. Ik heb gekozen voor het onderwijs omdat ik een grote liefde voor kinderen heb, hun ontwikkeling heel interessant vind, maar ook vind ik het leuk om zoveel verschillende vakken te mogen geven. Ik ben getrouwd met Njordy en we hebben een zoon, Bas, die nu 13 jaar is en net op het voortgezet onderwijs zit. We wonen in Roosendaal. In mijn vrije tijd bezoek ik vaak festivals en vind ik het leuk om gezellige avonden af te spreken met vrienden. Verder doen we natuurlijk met het gezin ook regelmatig leuke dingen

Jennyfer Heijden (do-vr)

Ik ben Jennyfer Heijden, ik ben 34 jaar. Van dinsdag tot vrijdag kun je mij op school vinden. Ik ben na de lerarenopleiding begonnen met werken op De Toren, waar ik het heel erg naar mijn zin heb. In groep 3 ben ik gestart als juf en daarna heb ik een aantal jaar bij de kleuters gewerkt. Omdat ik het leuk vind om nieuwe uitdagingen aan te gaan , heb ik ‘ja’ gezegd op de vraag om intern begeleider te worden voor de onderbouw. Nu sta ik 2 dagen voor groep 4 en de overige 2 dagen werk ik als intern begeleider voor de groepen 1 t/m 4. En daarnaast ben ik ook nog werkzaam als VVE coördinator voor de gemeente Moerdijk.

Groep 5-6

Marieke Hopmans (ma-vr)

Hallo, Ik ben Marieke Hopmans. Ik ben 26 jaar en woon in Breda. In mijn vrije tijd houd ik van gezelligheid met vrienden of familie. Gezellig winkelen, kletsen, uit eten of uitgaan. Ik bak en kook graag, en vind het heerlijk om te sporten. Op dit moment werk ik 5 dagen op de Toren in groep 5/6. Hier werk ik gezellig samen met meneer Jim.

Jim Stevens (ma-vr), onderwijsassistent

Ik ben Jim stevens 25 jaar oud en kom uit Breda. Mijn hobby’s zijn tekenen en gamen verder zwem ik graag. Na mijn opleiding van onderwijsassistent was duurde het even voordat ik een baan in het onderwijs had gevonden, ik werkte bij logistieke bedrijven en merkte dat dat echt niks voor mij was. In schooljaar 2016/2017 mocht ik komen werken op De Toren. Ik werkte destijds 20 uur in deweek maar gelukkig mocht ik al snel 26 uur werken wat ik heel fijn vond! Toen ik weer op school mocht werken merkte ik echt dat ik het contact met kinderen had gemist.

  • Probeer altijd het beste te doen, want wie goed doet, goed ontmoet!

Groep 7

Claire Smits (werkzaam ma-di)

Ik ben Claire Smits en ik geef op dit moment les aan groep 7. Dit doe ik op maandag en dinsdag. Daarnaast heb ik op donderdagochtend ook nog ICT-taken.
​Ik woon in Klundert samen met Arjan en onze 2 jongens Sepp (4) en Sten (2). Ik heb al op verschillende scholen binnen Stichting de Waarden gewerkt, maar sinds 7 jaren ben ik werkzaam op De Toren.
​Als ik niet op De Toren ben, vind ik het gezellig om wat te ondernemen met onze jongens. Ook volleybal ik al 20 jaar, wat ik nog steeds ontzettend leuk vind om te doen. Daarnaast houd ik van een lekker hapje eten met familie of vrienden.

Lais Plantinga (wo-do-vr)

Mijn naam is Lais Plantinga -Grift. Ik ben 46 jaar oud, geboren in Rotterdam en heb inmiddels vele jaren doorgebracht in Zevenbergen. Hier woon ik nu ook, samen met mijn man, dochter en konijn. Als kind zat ik op de Torenveld, nu De Toren. Mijn vader gaf hier les. Inmiddels werk ik alweer 20 jaar in het onderwijs, veelal in de boven- en middenbouw. Mijn werkdagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag. Op de overige dagen fiets, winkel, lees, luister naar muziek, zwem, eet en klets ik graag. Het liefst ben ik in de buitenlucht maar wel graag in het zonnetje. Ik verheug me zeer op mijn nieuwe werkplek en samen met mijn collega’s, de  kinderen en ouders een goede samenwerking aan te gaan.

De deur staat altijd open! Tot ziens!

Groep 8

 

 

 

 

Victorine van Bijsteren – Teulings (ma-di-wo)

Hoi, mijn naam is Victorine en ik ben leerkracht van groep 8.

Ik werk al weer heel wat jaren in het onderwijs.
Op De Toren heb ik diverse groepen gehad. Van groep 4 t/m groep 8 en ook een aantal jaar combinatiegroepen.
Ik vind het werken in het onderwijs erg leuk, omdat ik iedere dag de kans krijg om ervoor te zorgen dat leerlingen iets nieuws leren en ergens beter in worden.
Ook vind ik het prachtig om leerlingen zelf na te laten denken over waar ze beter in willen worden en dan te zien hoe ze dat omzetten in hun handelen.
Ik heb ook een leven buiten de school en dat speelt zich vooral af in en rondom Breda. Daar woon ik met mijn man (Eelco) en mijn dochters (Raisa en Faimy)
Naast dat ik al jaren juf ben, ben ik actief lid van de Reddingsbrigade Breda. Ik ben daar zwemdocent van de hogere diploma’s. Hierin leren de kandidaten leiding te geven aan ongevallen en gaan ze de diepte in in wat ze de jaren ervoor hebben geleerd.

 Steffie Smit (wo-do-vr)

Hoi, ik ben Steffie Smit. Ik ben juffrouw in groep 8 en kom uit Zevenbergen. Ik werk sinds 2 jaar op De Toren en ik vind het hier ontzettend leuk! In mijn vrije tijd speel ik graag met mijn dochter Ize of ga ik lekker uit eten met mijn vriend of vriendinnen. Daarnaast sport ik fanatiek en lees ik graag spannende boeken. Op school vind ik het leuk om de kinderen op zoveel verschillende manieren te laten leren, want alleen maar uit een boek werken is toch maar een beetje saai.

Remedial teaching
Elke Crezée – Depauw (ma-mi en di-o)

Hallo,
Ik ben Elke Crezée. Ik woon in Lage Zwaluwe samen met mijn man en twee dochters. Mijn hobby’s zijn watersport, wandelen, lezen en mooie leuke dingen doen met mijn gezin en vriendinnen.
Ik werk al bijna 16 jaar voor Stichting De Waarden waarvan 15 jaar op De Toren.
Binnen de stichting heb ik verschillende werkzaamheden. Op De Toren werk ik als remedial teacher. Ook ben ik leerkracht van de Taalklas waar ik samen met mijn collega aan anderstalige nieuwkomers Nederlandse les geef. Daarnaast werk ik af en toe voor het expertisecentrum. Kinderen hulp bieden die net wat meer aandacht nodig hebben is mijn passie.

Taal- en onderwijs ondersteuning

Jeanne Bots – Kanters

cultuur-coördinator

Angelique Kortsmit – Hop

Ik ben Angelique Kortsmit en cultuur coördinator op de Toren. Ik zorg sinds dit schooljaar ervoor dat er diverse culturele activiteiten komen voor de kinderen. Het kan zijn dat je me ook wel eens in de klas ziet. Soms val ik ook wel eens in bij ziekte van een leerkracht bijvoorbeeld. Een culturele groet.

ICT-coördinator

 Angela van den Broek

Ik ben Angela van den Broek. Een aantal jaren geleden heb ik op De Toren gewerkt als groepsleerkracht in de bovenbouw. Dit schooljaar ben ik op donderdag op De Toren te vinden voor mijn taak als ICT-coördinator. Daarnaast geef ik vier dagen per week les op een andere basisschool, waar ik ook ICT-coördinator ben. Samen met Claire probeer ik allerlei problemen aan te pakken en de leerkrachten te ondersteunen op ICT-gebied. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden, lees ik graag een goed boek, ga ik iedere week hardlopen en speel ik trompet.

 

groepsbezetting schooljaar 2018-2019

Op maandagavond 18 juni is de jaarlijkse informatie-avond geweest om de ouders te informeren over de groepsbezetting van het schooljaar 2018-2019. Moc ...
[lees verder]