Groep 4

Welkom in groep 4!

Wij zitten dit schooljaar met 27 kinderen in de groep 4.
Op ma t/m donderdag is juf Jolanda bij ons, en op vrijdag juf Jennyfer.
Ook hebben we 4 dagen per week een stagiair, meneer Jarno. Hij volgt de MBO opleiding tot onderwijsassistent. Meneer Jarno kent de school nog een beetje, want vroeger heeft hij hier ook zelf op school gezeten!

Wij vinden groep 4 erg leuk en leerzaam, want we hebben vanaf dit jaar allemaal nieuwe vakken, die we in groep 3 nog niet hadden!
Zo krijgen we geschiedenis, natuur, aardrijkskunde en verkeer. We gaan heel veel leren over de wereld!
Ook krijgen we Nieuwsbegrip, zodat we oefenen met onze woordenschat en begrijpend lezen, en meteen ook het nieuws bijhouden.
Bij schrijven gaan we de hoofdletters leren, en Veilig Leren Lezen is nu opgesplitst in taal en spelling.
Verder doen we veel aan zelfstandig werken, dat betekent dat de juffen allemaal werkjes voor ons hebben opgeschreven, en wij mogen dan zelf gaan kiezen welk werkje we eerst gaan doen, en welke daarna. Zo leren we goed plannen en keuzes maken!

Dit jaar hebben we voor het eerst een continurooster, wat inhoudt dat we tussen de middag in de klas eten. De eerste week was dat wel even wennen hoor, zonder onze papa’s en mama’s eten! Maar nu vinden we het heel gezellig om met onze klasgenootjes te eten, en daarna nog even lekker buiten te spelen.

Verder hebben we ook veel plezier met elkaar, we doen veel aan coöperatief leren, zodat we goed leren samenwerken en elkaar goed leren kennen.
Op vrijdag is het altijd knutselen of tekenen, en we doen ook veel aan muziek en zingen.

Wij zijn een erg gezellige klas, kom je eens binnen kijken?

Groetjes van groep 4!